Literatura pe care mizez

Perspectiva cititorului. Evit terenul minat al criticii literare. Sunt doar un consumator și îmi plac societățile și barurile deschise unde știu că sunt primit, chiar așteptat fiindcă locurile acelea sunt pentru clienți ca mine. Cluburile sunt altceva, chiar dacă nu se numesc așa, ci “societate”, “ligă”, “cenaclu”, etc. Acolo sunt primiți membri iar mie nu-mi place să fiu membru, nici măcar membru de onoare. Mie îmi place se fiu eu însumi și atât. Mie îmi ajunge.

Scriitorii care se aventurează în spațiul public m-au cucerit, ei mizează pe cititori, nu contează doar pe membrii care respectă regulile clubului, de fapt o singură regulă: despre autori numai de bine. La întâlnirile din Agora surprizele sunt la ordinea zilei, nu toate întâmplările sunt plăcute dar sunt spontane și nu ritualice.

Două repere, FICT și GAUDEAMUS contează pentru mine și probabil nu sunt singurul care gândește așa. Din păcate anul acesta Bucureștiul a fost o destinație prea îndepărtată pentru mine așa că m-am ales doar cu Clujul. Cu gândul i-am însoțit pe cei care au plecat în capitală pentru a-și întâlni destinul, adică cititorii. Păcat că a lipsit transmisiunea live a evenimentului, dar și la anul avem o șansă, atât ei, autorii cât și noi, cititorii.

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s