Ce înseamnă “Conexiuni”?

Își spune "societatea scriitorilor" conform uzanțelor, dar nu are nici sediu, nici statut și nici structuri, denumirea de "președinte" fiind folosită ironic sau dacă vreți, parodic. 
"Conexiuni" este un spațiu virtual și mai ales spiritual unde se pot întâlni amatorii de literatură (amator vine de la amare = a iubi). Am editat diferite publicații atunci când ne-am permis acest lucru (publicarea în formă tipărită nu e tocmai ieftină). Sperăm că vom mai comite asemenea fapte, bună voința este, celelalte se vor găsi.
Nu avem un sediu și nici nu căutăm unul, ne întâlnim oriunde și oricând, voia bună contează. Ne caracterizează înainte de toate deschiderea. La noi vine cine vrea și rămâne cine are chef. Nu facem "primiri" și nu cerem dosare - nu ne punem problema ușilor deschise (sau închise) ca să ne liniștim că noi, înăuntru suntem scriitori iar cei de afară nu. Această atitudine ne-a adus și reproșuri. Îi întreb pe cei care nu vor să stea la un loc cu toată lumea: "Câte cărți ați vândut în 2022?" Cunosc răspunsul. Nici noi nu am vândut, dar nu ne-a pierit zâmbetul din cauza asta.
Ce urmărim? Nimic. Viața e frumoasă și cu noi și fără noi, dar fără literatură e altceva.

1 Comment

  1. dorabudacean27 says:

    Frumos, elegant.

    Liked by 1 person

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s