Pensionarea căluțului Bubi

Am aflat de existența lui când aceasta era să se încheie. Proprietarul intenționa să-l ducă la abator. Era prea bătrân și nu mai dădea randament. Deh... societatea post modernă se bazează pe performanță.
Am oferit prețul de la abator minus osteneala de a-l mai transporta până acolo. Târg încheiat rapid. Iar Bubi a mai trăit aproape 3 ani în pace și liniște.
O poveste banală. Sau poate nu e chiar atât de banală. Mi-am amintit de ea văzând supărările zilnice de la televizor. Nu le mai amintesc. Nu merită. Viața ne oferă atâtea bucurii despre care lumea nu vrea să știe. Fiecare e liber să creadă ce vrea și să alerge după năluca lui. Doar o face pe propria lui piele.

1 Comment

  1. dorabudacean27 says:

    De când mă știu am iubit animalele, pe care le-am văzut ca pe niște ființe umane cu înfățișări diferite. Primul meu prieten, de când aveam vreo 6 luni, a fost, Lord, un câine lup, care a murit de bătrânețe, pe când eu aveam 8 ani. Cine nu iubește animalele nu iubește nici oamenii, și cine nu iubește oamenii, nu iubește nici animalele. Pentru aceia, noi toți, pe rând, suntem inutili și poveri la un moment dat. Bineînțeles.

    Liked by 1 person

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s