dispecerat literar \ literary dispatch /

Ancheta noesnerland.com (-1): Corina Negrea



  1. Nu am niciun proiect in lucru, înafara de câteva versuri scrise recent și de mici "remodelări" ale unor versuri care inca nu au văzut lumina tiparului, dar care așteaptă cuminți, între paginile unui jurnal..

  2. Da, internetul reprezintă viitorul. Plăcerea de a citi o carte ținând-o pe genunchi nu e egalată de cititul de pe un ecran, știm asta foarte bine, însă promovarea, răspândirea și accesul la informație este mult mai rapid și facil pe internet.

  3. Nu am ucenicie în presă, dar cred că acest aspect poate fi un real ajutor. Te călește, cred…și îți dă o altfel de perspectivă asupra publicului.

  4. Am inceput sa scriu într-o colivie, nu am eu "nas" de turn de fildeș.
    Un singur volum apărut, o singura editura. Și, într-un anume fel, editura Anamarol m-a ales…
    Iar colaborarea cu doamna Rodica Elena Lupu a fost una de suflet, venită cu un dar minunat, acela de a avea privilegiul lansării volumului la Biblioteca Metropolitană București. Mai apoi, cu bunăvoința și sprijinul domnului director @Dorel Cosma și cu îngăduința colegilor de la Conexiuni, am avut bucuria, însoțită de emoție, a prezentării versurilor și la Bistrița, in cadrul întâlnirilor de 10 de la Palatul Culturii. Recunoștința mea se îndreaptă către toți aceia care mi-au fost alături. Și mulțumirile mele, de asemenea. . Apoi am evadat printre zăbrele și am zburat, prin ceață și fără radar.

  5. Si pentru că am zburat (Zborul păsării albastre), mă mai așez uneori, pentru o clipă de răgaz, pe câte o ramură. Aeroporturile sunt prea aglomerate pentru mine. Nu voi fi niciodată profesionistă din acest punct de vedere, pentru că scriu ce simt, nu ce se vinde.
    simt că cititorii gestionează, diferit și în funcție de percepția lor asupra versurilor mele, relația cu mine. Eu ii apreciez pe toți în egală măsură, și scriu, atât cât pot și cât mă pricep, pentru sufletul meu revărsat apoi în sufletul lor, prin fiecare picătură de vers.
    Sunt o amatoare, clar și fără drept de echivoc. Și da, aveți dreptate! Textul contează și, cred eu, contează mai ales cine și cum îl citește, cum îl înțelege, cum îl simte. Poate fi un text extraordinar pentru dumneavoastră, dar care sa nu fie deloc înțeles de altcineva.

Această operă este pusă la dispoziţie sub Licenţa Creative Commons Atribuire-Necomercial 4.0 Internațional.

Discover more from Nösnerland

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading

Discover more from Nösnerland

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading