dispecerat literar \ literary dispatch /

Falsul unei știri se raportează la realitate sau la așteptările noastre? Iată o întreare complicată, la care nu îmi propun să răspund. De ce să-i iau cititorului plăcerea de a descoperi singur cum stau lucrurile.

Imaginea de mai sus e de prin anii ’70, de acum o jumătate de secol și îl reprezintă pe subsemnatul (cel cu microfonul) în activitate ca reporter. Dacă cineva mi-ar fi spus atunci că voi mai fi în viață când cu un obiect cât un portofel se poate face o transmisie directă cu sunet și imagine color aș fi obiectat probabil că apocalipsa e după colț. Totuși, apocalipsa n-a venit, chiar dacă azi “live pe face book” e o banalitate care primește în cel mai fericit caz câteva secunde de atenție.

Mă întreb dacă era normal din partea mea să presupun că în 50 de ani nu se va schimba nimic, fiindcă de la astfel de presupuneri pornesc 90% din teoriile conspiraționiste? De fapt nu contează normalitatea, ci disponibilitatea mea de a crede așa ceva sau nu. Iar de la această disponibilitatea poate porni orice, de la o carieră în politică la un roman de succes sau o simplă depresie netratată, care agasează mai degrabă aparținătorii decât bolnavul.

Discover more from Nösnerland

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading

Discover more from Nösnerland

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading