Da, boema nu poate fi învinsă! Boema nu și-a propus niciodată să câștige ceva. Nu are în plan victorii sau alte galanterii sociale. Boema e pregătită să piardă și chiar se simte bine când pierde. De aceea nu poate fi învinsă! Nu poți învinge pe cineva care a acceptat deja să fire învins. Nu te poți lupta cu cineva care a depus armele și zâmbește.
Într-o societate axată pe succes această atitudine pare bizară. Cum să nu vrei tu să fii cel mai… Când toată lumea visează postări virale, cum te poți bucura că lumea a început să te uite… că-și mai amintesc doar câțiva prieteni de tine pentru că și ei sunt singuri și speră că la rândul tău îți vei aminti de ei…
Da, doamnelor și domnilor, era post modernă este o eră a anonimatului. Big Data însemnă mulțimi, nicidecum indivizi. Societatea nu mai este o piramidă, nu mai are un vârf. În rețea toți suntem egali. Deplângem starea de fapt, avem dreptul la elegii și nostalgii, dar asta nu schimbă cu nimic starea de fapt. Rețeaua va funcționa la fel. Singurul care poate schimba ceva este administratorul.
singur ca un tanc în plină acțiune - hotărât să-și cânte încă o dată marele cântec de iubire: sempre esse puerum sempre esse puerum și felul în care vor năvăli din gâtlejul lui cuvintele s-ar putea să ne aducă aminte cândva despre felul în care cade astăzi zăpada pe câmp experiența am mai avut-o: bucurie înnegrind pământul înnegrind până și memoria dar nu temele nu subiectele eroice vor face din băiatul ăsta un om bogat și puternic - să ne închipuim că eu l-am așezat pe rug: unde cu trufie suferă acum unde inima lui tresaltă ca o broască verde și se uită la noi fără întrerupere inima lui care tresaltă a o broască verde și se uită la noi și numai astfel învinge o! norme ale durerii pe când poezia nu este, într-un anume sens, și exclusiv din punctul de vedere al autorului ei, poetul de pe strada mea, de la numărul paisprezece, colegul din clasa a treia primară, decât un amestec de huliganism (curaj) și foarte bună creștere (curaj și mai mare) [Virgil Mazilescu, administratorul întocmește o listă de câteva delațiuni și trădări posibile, în volumul guillaume poetul și administratorul (1983)]