dispecerat literar \ literary dispatch /

Revista dispărută în era digitală

Despre revista Minerva care a apărut la Bistrița timp de un deceniu nu afli aproape nimic pe internet, principala sursă de documentare pentru majoritatea celor interesați. Revista ca atare nu este semnalata nicăieri, probabil din cauza echipei care jura pe print și a ratat pasul următor.

Aflu totuși că poetul Dan Comen a debutat în această revistă și cam atât, restul operei sale gravitând pe alte traiectorii. Practic – un amănunt biografic și atât.

Mai aflăm că scriitorul Valentin Raus a făcut parte din redacție, fără alte mențiuni.

În biografia sa, Ion Moise apare ca membru fondator al revistei. Asta explică unele fapte. Pe lânga multe calități, Moise a fost ultimul utilizator al unei mașini de scris pe stil vechi din Bistrița și probabil din România.

La Biblioteca județeană există o colecție a revistei, sper ca este posibilă consultarea ei. Dar… dincolo de arhivele bibliotecii, o chestione de filolog, mai trăiesc mulți iubitori ai scrisului care într-un fel sau altul au fost legați de această revistă. Această postare este de fapt o chemare. Îi rog pe cei care au făcut parte din redacție, indiferent de durată sau de volumul colaborării să mă contacteze. Împreună vom reuși să facem mai mult decât un studiu academic al arhivelor bibliotecii. Vom reuși să reconstruim atmosfera acelor ani care au însemnat sfârșitul unei ere si începutul alteia. E păcat să se piardă atâtea amintiri frumoase.

Zorin D.

Discover more from Nösnerland

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading

Discover more from Nösnerland

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading