Românii au inventat televizorul color. El se numea celofan-tv. Și prezenta la vie en rose. Extratereștrii au vizitat în mai mult rînduri pădurea Hoia, fiindcă în anumite zile, mai ales vara, se ridicau sute de sîrme, receptoare, interceptoare care emiteau un singur semnal: ” goool!” Pînă începea semnalul, pe acele sîrme se atîrnau haine și copii foarte mici la uscat.
Poșta funcționa și atunci, dar organele de poliție nu dădeau informații populației, despre aceste violuri în grup organizat.
De la poștă vorbeai cu mătuși-ta din Oradea cu taxă inversă. Acolo lucrau operatoare, așa ca chirurgii care opereau în spital. Ele îți făcea legătura cu ” Teiușuleee, pe cabina doi”, sau ” ” Gherla nu răspunde, mai așteptați ? ” I se spunea ” telefonie mobilă” , fiindcă la început aparatele erau mari cît o mobilă.
Cei mai mulți copii, din perioada interzicerii întreruperilor de sarcină, s-au născut în zilele cînd se circula fără soț. De ce, tot atunci, s-au scos din manualele de istorie substantivul “iobag” și pluralul acestuia, sub formă interogativă: ” iobagi” ?
Este o mare minciună neadevărată că în vremea comunismului tîrziu (dupe 22 seara) nu era apă caldă. Ba ierea la băile termale. Acolo, de acea, era o înghesuială cumplită și erai fericit dacă găseai loc gol să stai cu nasul între țîțe din fața ta și cu un degetul,cel mare,de la picior cuiva în cur.
Încălzirea autobuzelor se făcea pe cale naturală. Mirosul acela cald se vedia în aer sub forma de condens țurțuri de bășină.
Noi pe atunci ieream fericiți din nimic: mîncam un covrig și gaura o lăsam pe a doua zi, citiam svenhassel contra kent și ascultam ” Europa Liberă” care ne povestea,dar cu cuvintele ei, ce vedeam și noi cei vechi de-acum. Vine iarna, dar nu ne-am pierdut speranța: pînă la urmă tot primim ăia 100 de lei ai lui Ceaușescu !