Am primit: (8) – Zorin Diaconescu

Ancheta noesnerland.com (-1):Zorin Diaconescu



  1. Proiectul noesenrland.com – mă ține zilnic în fața ecranului, fiindcă cei din jur stau mereu cu telefonul în mână, dacă nu le ofer ceva pe blog, vor urmări altceva, nu vor renunța la telefoane, este ideea de la care am pornit, scrisul produce texte care trebuie să-l găsească pe cel atras de ele, deci trebuie să le plasezi acolo unde au cele mai multe șanse să fie descoperite, comunicațiile mobile ne-au schimbat viața, nu ne întreabă dacă ne place sau nu, vechile elite se revoltă fiindcă au pierdut masiv din privilegii, îmi pare rău pentru ei și mai ales regret că nu știu să piardă elegant, există o noblețe a înfrângerii și un penibil al frustrării transformate în falsă revoltă, idei pe care le veți găsi și în “Cronica de taină pentru fluturii arși” în curs de apariție la editura Galaxia Gutenberg.

  2. Departe de a fi o amenințare pentru literatură, internetul o salvează, este o altă etapă, așa cum tiparul a înlocuit sulurile de pargament și manuscrisele elaborate cu trudă în atelierele din mânăstiri. Dincolo de toate neajunsurile, internetul este o provocare la îmbinarea formelor de exprimare artistică, nu întâmplător urmăriți în fiecare vineri pe blog meditațiile semnate de Lucian Dobârtă. Avantajele pe care le oferă mediul virtual sunt evidente, derajează că are prea multa lume acces la ele și nu mai trăim cu iluzia că facem parte dintr-o elită. Nu e sfârșitul culturii, s-a terminat doar cu snobismul care împarte lumea în savanți și analfabeți.

  3. PROFESIONÍST, -Ă, profesioniști, -ste, s. m. și f. Persoană care exercită o profesiune; (în opoziție cu amator și diletant), care exercită permanent un meșteșug, o artă, un sport pe baza unei pregătiri profesionale. (DEX) – fiecare e liber să interpeteze.

  4. Până acum editurile m-au ales, nu am pretins drepturi de autor, răsplata e de ordin moral.

  5. Urmăresc cititorii așa cum am învățat din practica de jurnalist, chiar dacă lecția introductivă am primit-o la catedră, țineam o lecție deschisă, chiar m-am străduit să fie model, dar inspectorul m-a întrerupt: “Zorin, vorbești frumos engleza, dar noi am venit să aflăm cât de frumos o vorbesc elevii tăi!”. Aceasta e misiunea scriitorului: să motiveze cititorul, sau să renunțe.

Această operă este pusă la dispoziţie sub Licenţa Creative Commons Atribuire-Necomercial 4.0 Internațional.

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s