dispecerat literar \ literary dispatch /

- Nem szeretlek!- mondta Zénó, és felemelte a fedőt a fazékról.
Talán máshol járnak a gondolatai , fejben folytatja a novelláskötetét , gondolta Anna és tovább mosogatott, anélkül, hogy visszakérdezett volna, mert biztos volt abban, hogy Zénó nem a bableveshez beszél.
- Jól hallottad, nem szeretlek ! nézett Annára , akinek a szemében hirtelen összegyűltek a könnyek, szőlőfürtöt képezve, mint ami még ragaszkodik az ághoz,de a túlérett szemek gyors egymásutánban lepotyogtak a kiégett fűre. Másodpercek teltek csak el, de a lány óráknak érezte a csendet. Ezernyi kérdés rekedt benne ,de mint aki fel se fogja, hogy róla van szó, csak annyit kérdezett
- Mióta?  Mióta nem szereted, és nem értem miért mondtad, hogy hetente többször megennéd!
- Anna! Figyelj rám, gyere - húzta a tükör elé.
- Látod magad?  Hova lett a dús hajad, a melleid elfogytak, a bőröd ráncosabb és a tested fonnyadásnak indul...
Anna már semmit nem látott. A sós könnyeket szorosan összezárt szemhéjai mögé rejtette, és kétségbeesetten idézte fel a reggelt, amikor Zénó csókjára ébredt.
- Kérlek nyisd ki a szemed! Jó... akkor mindegy, még jó, hogy a füleiddel hallasz.
Nem szeretlek Anna , és tudod miért?
Mert imádlak ! A szeretlek szó, már kevés ahhoz, hogy kifejezzem azt, amit irántad érzek. Mert imádom azt a nőt aki a tükör előtt áll, aki nekem a legszebb , aki által tudom szeretni az egész világot ,és szerelmes lehetek a fákba és a virágokba is . Mert te vagy minden, és ha téged átölellek, a karjaimba zárhatom a föld kincseit.
- Komolyaaan ?- zokogott és nevetett, csípett és harapott, a felgyülemlett feszültséget próbálta levezetni, miközben Zénó úgy csókolta ,hogy egymás szájába bele beszéltek.
Valamikor régen,minden ezzel a szóval kezdődött köztük... Egy félreértés hozta őket közel egymáshoz és egy szó, amit azóta Anna, a házasságkötésükön ,Zénó ,,igen"- jét hallván nevetve kimondott 
- ,,Komolyan?" 

Gyöngyi Gorbai

Discover more from Nösnerland

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading

Discover more from Nösnerland

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading