Ancheta noesnerland.com (-1): Victoria Fătu-Nalațiu
Scriu haiku și poeme într-un vers. Am început un roman (50 p scrise).
Citesc și cărți (selectiv) și de pe internet. Și Paul Valéry se neliniștea la vremea lui ”…, observa că modernitatea capătă alura unei intoxicații. Trebuie fie să mărim doza fie să schimbăm otrava. Aceasta este legea. Tot mai avansat, tot mai intens, tot mai mare, tot mai rapid și tot mai nou. Acestea sunt exigențele ce corespund în mod necesar unei înăspriri a sensibilității”. Omul hărțuit de viteză, are gândirea mai lentă, iar Internetul îl ajută să meargă mai repede ( și semnele de circulație, soneria ne ajută în această grabă, la fel și Internetul)..
Citesc ce-mi place selectând cărțile, indiferent de timpul în care a trăit autorul . Prefer cărțile bine stilizate și de valoare prin convingeri irezistibile, care cuprind noutatea frumosului din artă și noutățile din tehnologie). Încerc să definesc valoarea după dorință, astfel am cărți de căpătâi, de care nu mă pot despărții.
Citesc ce-mi place selectând cărțile, indiferent de timpul în care a trăit autorul . Prefer cărțile bine stilizate și de valoare prin convingeri irezistibile, care cuprind noutatea frumosului din artă și noutățile din tehnologie). Încerc să definesc valoarea după dorință, astfel am cărți de căpătâi, de care nu mă pot despărții..
Cum gestionezi relațiile cu cititorii? Acestea nu le pot gestiona (am scris până acum 20 de cărți (2 albume de artă, peste 25 de expoziții de pictură personale și tot atâtea cu elevii). Avantajul meu în popularizarea cărților l-am avut ( ne având posibilități materiale, nu am avut destule cărți ,pe care să le pot dărui). Fiind președinta bibliotecarilor din jud. B.N în Asociația Bibliotecarilor din România (ABR), iar pensionară fiind aleasă membru de onoare, am participat la Conferințele trimestriale ale ABR în majoritatea orașelor mari ale țării, și mi-au fost prezentate cărțile, atât în țară cât și în străinătate (Chișinău, Ungaria, Serbia de câte două ori etc). Cărțile mele au ajuns în bibliotecile importante din țară: BCUB, BIBLIOTECA ACADEMIEI, BIBLIOTECA NAȚIONALĂ, BIBLIOTECA NAȚIONALĂ PEDAGOGICĂ, MUZEUL LITERATURII ROMÂNE, Bibliotecile Universitare din IAȘI, BRAȘOV, TIMIȘOARA, GALAȚI, CONSTANȚA, CRAIOVA, SUCEAVA, HUNEDOARA, VASLUI etc . Având multiple premieri în străinătate am participat de câteva premieri : în Franța ( Paris de 5 ori) Italia (o dată),Polonia (o dată), etc. Ne având destule cărți publicate și nu toate traduse în alte limbi, am avut doar puține pe care le-am putut dărui.
Această
operă este pusă la dispoziţie sub Licenţa Creative Commons
Atribuire-Necomercial 4.0 Internațional.