dispecerat literar \ literary dispatch /

Se zice că „cine se scoală de dimineață departe ajunge”. Luată „ad literam” zicala, la mine chiar că nu se potrivește, că nu vreau să purced nicăieri. Și așa am ajuns poate prea departe (Australia) de locul din care am plecat, fără să mă fi trezit cu noaptea-n cap. Că o fac acum, asta cu sculatul, când soarele începe a miji, e o altă chestiune ce ține de principii. Unul dintre ele este legat de sănătate. Apoi aspectul fizic nu trebuie ignorat, ține de estetică, ca-n poezie. Cu psihicul stau aproape bine, cu amendamentul că nu-mi prea bat capul cu moralitatea, că nu o prea am când e vorba de sexul frumos.

După cum spuneam, fac ochi foarte de dimineață pentru a evita temperaturile ridicate din timpul zilei (peste 35 de grade). Scopul este de a-mi face exercițiile fizice în aria de fitness (6x4m) încropită pe o parte a terasei din spatele casei. Timp de peste o oră lucrez zilnic pe „mașinării” specifice în vederea abgradării propriului meu hoit și declar cu mâna pe inimă că merită.

În pauze îmi trec prin minte tot felul de gânduri, unele mai trăsnite decât altele, dar nu într-atât de șui încât să mă apuc să compun poeme. Chiar interpretarea lor m-a pus la colț, deși nu diger în totalitate argumentările venite din partea erudiților în domeniu. După „rețetă” orice femeie ce se încadrează în „măsuri” este apetisantă, dar dacă măsurile nu se potrivesc cu „simțirile” mele tot degeaba, rămâne fata tot așa cum a venit, ne-copulată; să fi alunecat eu pe o piStă în care „S” să fie înlocuit cu „Z”? Este ca-n poezie, dacă nu-mi vibrează corzile inimii pe aceeași frecvență cu emitenta(ul)…

Sunt de acord cu observația, jurnalismul este un altfel de „literatură” în care tronează un limbaj fără echivoc (cel puțin așa ar trebui să fie), fără prea multe farafastâcuri tocmai pentru înțelegerea mesajului. Și atunci mă întreb, oare ce caut eu într-un grup al scriitorilor (poeților) în care mă simt stingher, în care poate pe nimeni nu interesează aserțiunile mele legate de sănătate mentală (fără moralitate), fizică (cu sport, femei) și poezie?


Discover more from Nösnerland

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading

Discover more from Nösnerland

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading