Nu se mai eliberează certificate de bună purtare.

Lista a fost închisă de mult. Criză. Numărul textelor publicate a crescut exponențial, simpla lor lectură este deja o problemă de timp. Selecția a fost dată la o parte de aglomerație. Tânjim după vremurile de odinioară?

Singura cale de întoarcere este un cataclism care nu depinde de noi. Ne predăm? Nu. Mi se solicită prefețe pe bandă rulantă. Lumea e dornică de confirmare, dar nu mai functionează certificatele de bună purtare. Nu refuz, doar știu că e zadarnic. La fel de zadarnic cum e cultivarea cu obstinație a revistelor în format print dar fără sistem de distribuție – în termeni actuali: scrii îndelung la o postare dar nu ai conexiune la net, o salvezi degeaba, ea nu va ajunge nicăieri, dar poți să-ți faci o poză și să o arăți prietenilor, dacă vei avea unde.

Nu rămâne decât soluția contului propriu care e riscantă. Eu am încercat, mi-am recitit textele (acolo ne trimite actul critic, la re-lectură). Nu mi-a plăcut nici unul. De ce continui? În speranța că voi reusi să scriu un text care să-mi placă și la a doua, treia… etc. lectură. Eu încă nu am reușit. Merită totuși încercarea.

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s